Wat heb jij gedroomd?

#dreamer #blogger #elizebeen


We dromen elke nacht zovéél. Kun jij ze nog herinneren als je wakker wordt of verdwijnen ze in vergetelheid? Schrijf je dromen op en ervaar de grenzeloosheid van jouw fantasie!


Zet je angsten opzij

Er bestaan drie verschillende dromen: de fijne droom, de nachtmerrie en de droom die we vergeten. Een vriend van mij triggerde me met zijn uitspraak: ‘Ik leef mijn droom en ik droom mijn leven’. Hij bedoelt daarmee dat hij de fijne droomt leeft en geen angst voelt om die waar te maken. Ik bewonder hem en vraag me af: ‘doe ik dat ook?’


Hou een dromenboekje bij

Sinds een half jaar houd ik een dromenboekje bij en dat is hilarisch. Niet omdat al mijn dromen zo geweldig en inspiratievol zijn. Integendeel. Ik droom de verschrikkelijkste dingen, zoals het overlijden van mijn teckeltje, mijn huis dat afbrandt of dat ik opeens zwanger ben. Gelukkig droom ik ook over fijne en grappige dingen. Zo vloog ik eens op een vliegend tapijt over de Oudegracht. Ik zag al mijn vrienden onder me lopen die naar me zwaaiden en zelf ook opstegen.

Ik vind het fantastisch om een dromenboekje bij te houden, omdat het een kijkje geeft in een wereld waar alles mogelijk is. Dit geeft me inspiratie om te schrijven en om alles waar te maken wat ik wil.


Opa in zijn zwembad

Gelukkig had ik vannacht een leuke, zonnige droom over mijn overleden opa. Hij liet trots zijn verborgen zwembad liet zien, dat hij had verstopt in de kelder. Zijn zelfgebouwde zwembad was zo groot dat het einde niet in zicht kwam. Ondanks dat het zwembad in de kelder lag, was er zon. Er hingen overal metershoge kamerplanten. Aan het plafond hingen duizenden Gispen lampen die constant veranderden van grootte. Opa leefde in mijn droom zijn droom: geweldig.


Alles kan!

In dromenland kan alles! Er zijn namelijk geen grenzen. Vliegen op een tapijt of een verborgen zwembad in je kelder. Vandaag is de dag waarin fijne dromen uit kunnen komen en ik mijn eigen nachtmerries kan veroorzaken. Alles kan op de dag van deze droom. Geniet!

2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven