Vandaag is je lievelingsdag

Na een rotweek besluit ik ’s ochtends op mijn meditatiekussen dat vandaag mijn lievelingsdag wordt. Wat er ook gebeurt.


Zware week achter de rug

Deze week was zwaar want ik hoopte stiekem om een grote shoot binnen te halen. Ik had hiervoor twee grote castings doorstaan. Bij de eindstreep koos de klant helaas voor een ander model. Dat kwam toch even binnen, want het was fijn geweest als ik nog één goede commercial had kunnen binnenhalen. En dan was er deze week nog het eeuwige wachten op de uitbetaling van mijn werk.


Nieuwe dag, nieuwe kansen

Na het mediteren ben ik 5% rustiger en volgens het meditatieboekje dat ik lees is dat al een winst. Dus beloof ik mezelf om die 5% te vieren. Ik loop met mijn schrijfboekje in mijn tas naar mijn vaste koffietentje onderaan de berg. Een loopje dat ik sinds ik hier woon bijna elke ochtend maak. Het personeel verwelkomt me en zonder iets te bestellen krijg ik mijn vaste recept: een latte en een kokos granola. In mijn boekje schrijf ik: ‘Vandaag wordt mijn lievelingsdag.’

Deze zin staat wat tegenstrijdig ten opzichte van de vorige pagina’s die vol staan met nare woorden en teleurstellingen. Maar dit is een nieuwe dag, dus nieuwe kansen.


Law of Attraction

Een man komt aan dezelfde tafel als ik zitten omdat nergens anders plek is. Hij vraagt waarover ik schrijf en ik laat mijn eerste en enige zin zien. Hij lacht en begint te praten over de Law of Attraction. Wat je uitstraalt, krijg je terug. Na vijf minuten merk ik dat hij een prater is en dat hij van plan is hier nog wel even te blijven zitten. Hij is een stuk ouder dan ik en vertelt over al zijn bedrijven, de landen waar hij heeft gewoond en over de kracht van gedachten.


Hello stranger

Het is een interessant gesprek maar als ik eerlijk ben zat ik hier met een ander doel. Na tien minuten geef ik het op: dit zal niet het moment zijn om een verhaal te schrijven. En dan staat hij opeens op en zegt hij: ‘I have to go stranger. I even don’t know your name, but keep it this way, it is part of your magical favorite day.’ Ik blijf achter met mijn eerste en nog steeds enige zin.

Deze man zonder naam inspireerde me achteraf gezien toch op een onverwachts moment. Hij doet me denken aan alle voorbijgangers die ooit in mijn leven passeerden.


Wie is jouw engel?

Mensen zijn soms als engelen. Sommigen zijn je eeuwig gegeven, zoals mijn zusje die tevens mijn beste vriendinnetje is. En dan zijn er de kortstondige engelen die verschijnen op het moment dat je het niet verwacht. Zoals deze koffieman, of die ene keer dat ik zo ziek was maar ik mezelf toch uit bed hees voor die belangrijke casting.

Tijdens het wachten op die casting, wat eeuwig leek te duren, sprak Ayeh me aan, een ander model, die zomaar out of the blue vroeg of ik met haar wilde shooten. Resultaat: ik in de mooiste Zuid Afrikaanse designer jurken, prachtige foto’s en een nieuwe vriendin erbij.


Wat nu als?

Wat nu als ik niet naar die ene casting was gegaan? Wat nu als ik me deze ochtend niet deze intentie van lievelingsdag had gegeven. Dan had ik niet dit leuke gesprek gehad met deze man zonder naam. Hij, die precies vertelde over waar ik die dag ervoor over had gelezen: over de Law of Attraction.


Aaneenschakeling van lievelingsdagen

De dagen die volgden waren een aaneenschakeling van lievelingsdagen. Toffe fotoshoots kwamen op mijn pad met lieve getalenteerde fotografen. Eén fotografe nodigde me achteraf uit bij haar thuis. Wat bleek: ze woont in een prachtige kunstenaarswoning. Ik was op slag verliefd op die geweldige energie van haar en het huis. ‘Anders kom je hier toch ook wonen volgend jaar, kan wel hoor!’

25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven