Hoeveel #reallife willen we zien op Instagram?Wat deel je nu wel en wat nu niet op social media? Ik heb geen idee meer in deze tijd waarin we alles continu delen. We zijn het er volgens mij wel over eens dat we niet alleen maar gelikte foto’s en filmpjes hoeven te zien. Want naast ons social media leven, hebben ook nog een gewoon leven. ‘Gewoon’ in de zin van: huilen om je overleden kat, opstaan met extra nekrimpels en de hele dag Netflixen in je favoriete verwassen pyjama. Niet echt bepaald dingen die ik voorbij zie komen op Instagram. Misschien hebben mijn vrienden tegenwoordig geen katten of kijken we massaal geen Netflix meer?


“Maar gezeur en tranen van vrienden hoef ik ook niet te zien op social!”, zegt een vriend tegen me terwijl we samen mijn teckeltje Belle uitlaten. Hij vertelt over een vriend die dagelijks in zijn Instagram Stories laat zien wat hem dwars zit onder de tag: #reallife. Zo komen al zijn liefdesperikelen voorbij, zijn sombere ochtenden en alle kritiek die hij heeft op de maatschappij. Soms huilt hij in de camera alsof hij het zelf niet opneemt. Ik vraag me ondertussen af hoe hij dat doet? Zou hij een selfiestick hebben?

Ik deel de mening van mijn vriend wel een beetje, want ook ik zit niet te wachten op de dagelijkse beslommeringen van anderen. Maar waarom alleen de vrolijkheid en perfectie delen? Dat strookt toch niet met de werkelijkheid? Hebben echt al mijn modellenvrienden op Instagram elke dag shoots en zijn zij echt elke dag zo happy? We maken elkaar gek. We worden er onzeker van. Ik in elk geval wel. Laatst heb ik gewoon wat mensen uit mijn lijst gegooid. Niet echt zen, maar ach.


Van sommige mensen kan ik het wel hebben: al die bedrijvigheid, succes en schoonheid. Neem nu mijn inspirator Tanja Kok die onder de naam: @helpikbenmodel, schrijft en vlogt over haar dagelijkse bezigheden en emoties. Ze deelt haar kwetsbaarheden, deelt nuttige tips en is betrokken met haar followers. Dat zijn nu stories waar ik naar uit kijk. Ik denk dat de sleutel zit in het oprecht eerlijk delen. Dan werkt het juist aanstekelijk.


Hoe je het ook wendt of keert: we doen ons allemaal net ietsje beter voor dan we eigenlijk zijn en dat is ook niet zo erg. Als we tegelijkertijd ook maar ons ‘gewone’ leven blijven durven te delen.


Belle mijn teckeltje stopt en gaat poepen. Ik maak er een foto van voor haar @teckelbelle Instagrampagina. Wie weet inspireert ze een ander teckeltje of denkt nu iemand: ontvolgen die teckel. Ik zeg maar zo: alles is relatief en ondertussen gaat het nergens over. Adem in en uit.


60 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven