Hersenen uit, zintuigen aan!

#mindfuck #blogger #elizebeen #urbanchicksnl


Het was mijn zusje die kwam met de uitspraak: ‘hersenen uit, zintuigen aan’. Precies op het moment van weerzinwekkende drukte in mijn bovenkamer. Maar hoe doe je dat: ‘stoppen met zinloos denken’?


De splitseconde van hersenkortsluiting

Een echte piekeraar ben ik niet. Als ik iets wil dan doe ik het en eigenlijk pakt dat altijd goed uit. Wil ik een nieuwe baan? Dan krijg ik die. Heb ik een bepaald kunstwerk in gedachten om te maken, dan creëer ik dat. Wil ik volgende week op vakantie, doe ik het. En toch ergens in mijn hoofd kan er in een splitseconde volledige kortsluiting ontstaan.


Zusjesadvies

Op het moment van mijn zusjes uitspraak was ik een weekje aan het bijkomen in Spanje. Ik was klaar met de kou in Nederland en alle levensvragen in mijn hoofd die me totaal vermoeiden. Emmely is in Australië aan het backpacken. Ik miste haar want ze was al maanden weg. Waardoor een dergelijke uitspraak even extra binnenkwam.


Waar ligt jouw kern?

Anyway: je neemt jezelf mee op reis en in Spanje maakten mijn hersenen weer overuren. Omdat ik hier dacht de ruimte te hebben om antwoorden te krijgen. Antwoord op al mijn levensvragen. Én antwoorden zoeken we vaak in ons hoofd. Jammer, want dan gaan we voorbij aan de kern. Terwijl de kern zich ergens in het midden van het lichaam bevindt. Bij mij is dat in mijn buik: de beste raadgever, want daar voel ik altijd direct aan of iets fijn of niet fijn is. Als ik mijn kern voel dan zitten daar de antwoorden die er nu niet hoeven te zijn. Want ik voel de wind door mijn haren, ruik de zee en hoor de kleine vogeltjes zingen. Dat is het antwoord op alle vragen. Niet denken, maar zijn.


Wat kán helpen:

Er is geen kant-en-klaar antwoord op de vraag om uit het hoofd te gaan. Ik ben er ronduit slecht in. Er zijn wel bepaalde maniertjes die me helpen om weer even terug te komen bij mezelf, zoals:

1. Regelmatig massages boeken om op deze manier echt contact te maken met het lichaam.

2. Wekelijkse yoga (al neem ik me voor dat elke dag te doen…)

3. Zoek in de winter de zon op. Een zonnige bestemming doet wonderen!

4. Elke dag mediteren. Ook al is dat even vijf minuten.

5. Slapen. Elke nacht acht uur slapen is zaligmakend en geeft je hersenen rust.


Dagelijkse mantra als oplossing

Eigenlijk helpt het beste: alle punten tegelijk. Maar dat bedoelde m’n zusje niet. Zij doelt op mijn hersenen die te lang aan staan op momenten dat het totaal onnodig is. Dus mijn mantra blijft de komende tijd: hersenen uit, zintuigen aan. En voor jou: ‘koop een ticket naar Spanje en voel de zon (dat helpt zeker!).

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven