Ga op date!

Ik trek m’n mooiste jurk aan. Het is zo’n oud-roze jaren twintig jurk. Eigenlijk zo’n jurk die je alleen naar speciale gelegenheden aan doet en vandáág is het zo’n dag.


Romantische zonsondergang

Als ik de taxi in stap vraagt de chauffeur: ‘Jij gaat vast en zeker iets heel speciaals doen.’ Hij zet me af bij Camps Bay, een mooi badplaatsje in Kaapstad. Ik ben precies op tijd voor de zonsondergang. Ik maak een lange romantische strandwandeling en voel het zand onder mijn voeten. De zon glimlacht naar me. Ze gaat de dag bijna verlaten. Ik lach terug en ben dankbaar voor alles wat ze me de afgelopen maanden in Kaapstad heeft gegeven. Alle uren van licht en warmte hebben me zo blij gemaakt. En dat was nodig, want ik was niet al te blij toen ik hier al weer bijna zes maanden geleden aan kwam.


Law of Attraction

Het waait hard waardoor de golven op me af komen. Ze doen me denken aan een passage uit het boek ‘The Secret’: ‘Golven zijn golven én water. Ze maken deel uit van een groter geheel: de zee. Zoals wij mensen onderdeel uit maken van alles om ons heen, dus ook van elkaar.

Dat klopt, want ik loop hier op het strand verliefd te zijn op het leven en voorbijgangers glimlachen terug. Het is alsof mijn blijdschap op mijn voorhoofd geschreven staat. Deze energie wordt de Law Of Attraction genoemd in ‘The Secret’. Of zoals in de bijbel: “Wat een mens zaait, zal hij ook oogsten”.


Ik en mijn date

In het mooiste restaurant aan zee boek ik de beste tafel voor mezelf en mijn date. Ik bestel het beste van het beste en sluit af met een dessert tapas. Het restaurant is vernoemd naar mijn teckel: Belle. Dat kan geen toeval zijn. Ik lach en mijn date lacht terug.

Ik moet eerlijk bekennen: ik heb wat ruzie gemaakt met mijn date, we hebben gescholden en ik ben onwijs ongeduldig geweest. Maar we hebben samen ook de mooiste avonturen meegemaakt hier in Kaapstad. We hebben samen de top bereikt tussen kaviaar en grote productieopdrachten. We hebben nieuwe mensen aangetrokken, die we nu onze nieuwe vrienden en familie mogen noemen. Ik durf te zeggen dat we het punt hebben bereikt van echte liefde. Ik hou van haar als nooit tevoren.


De lege stoel

Ik zit daar in mijn roze jurk met tegenover me een lege stoel. Ik glimlach naar de golven die op gaan in de zee. Het liefst nam ik elke waterdruppel van de zee mee naar huis. Maar alles komt en gaat zoals de wind en de golven die op gaan in het grotere. Zoals ik straks weer opga in het grotere geheel: thuis in Nederland. Ik betaal de rekening en dank het universum en mezelf voor deze ervaring: alleen aan een tafeltje met alle liefde voor mezelf en dit moment.

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven