Elize Been behoort tot meest duurzame influencers

Of je nou duurzame kleding, biologische voeding of diervriendelijke cosmetica verkoopt, met een beetje hulp van een influencer kan je als bedrijf veel bereiken. Maar dan wil je natuurlijk wel dat die influencer past bij wat jij als merk wilt uitstralen. Bijvoorbeeld iemand die vegan is, niet wil bijdragen aan fast fashion, tegen dierenleed is en haar volgers wil inspireren en motiveren om ook bij te dragen aan een betere wereld. Klinkt dit als de perfecte match? Dan wil je samenwerken met een van de meest duurzame influencers van Nederland: Elize Been.

Groene influencer

Elize Been is Holland’s first greenfluencer. Haar socials staan vol happy green content, van duurzame kleding tot natuurlijke producten en ‘levende’ dieren. De groene influencer deelt graag tips en tricks over hoe je duurzamer kunt leven. Zo laat ze haar volgers zien hoe je diervriendelijke boodschappen doet en maakt ze duidelijk niet bij te willen dragen aan de kledingindustrie waarin er gewerkt wordt onder de meest verschrikkelijke arbeidsomstandigheden. Benieuwd naar meer? Neem een kijkje op haar Instagram.

Er is geen planeet B

Elize houdt van de natuur en werkt daarom graag samen met merken en bedrijven die lief zijn voor de wereld. Er is tenslotte geen planeet B. Waarom zijn we onze mooie aarde dan aan het vernielen? Iedereen die ‘A life on our planet’ van David Attenborough heeft gezien weet wat de gevolgen daarvan gaan zijn, maar ook hoe we de aarde nog kunnen redden. Elize Been is blij dat ze in het rijtje van favoriete duurzame influencers staat, want daardoor kan zij nog meer mensen inspireren.

GRoene merken

Elize Been is naast groene influencer ook model. Wellicht heb je het roodharige model al eens voorbij zien komen in een reclame of magazine. Vanwege haar natuurlijke uitstraling en groene hart matcht de duurzame influencer goed met duurzame merken. Verschillende groene biologische labels en merken werkten al samen met de groene influencer. Voorbeelden hiervan zijn een vegan rugtassen merk, een bedrijf dat eco vriendelijke resorts ontwikkelt, een plantenmerk en een merk dat ontbossingsvrije huidverzorgingsproducten maakt.

Waarom ik een duurzame influencer ben

“Omdat een shirtje van 4 euro niet bestaat, fast fashion onze planeet kapot maakt, de kledingindustrie meer CO2 uit stoot dan de internationale luchtvaart en zeetransport samen, en we geen 52 nieuwe collecties per jaar nodig hebben. 0,20 cent uurloon voor fabrieksarbeiders is absurd en dieren horen niet mishandeld te worden. En ik ben tegen kinderarbeid. Iemand betaald altijd de prijs. De arbeiders? De planeet? Als influencer wil ik het verschil maken door alleen te werken met bewuste merken.”

Elize Been

Happy green content

Als een van de favoriete duurzame influencers bereikt Elize Been met haar happy green content veel volgers op Instagram en LinkedIn. Elize Been is een echte social media fanaat die dagelijks content deelt met haar trouwe publiek. Ze creëert allerlei soorten content, van blogs, vlogs en tekeningen tot stories, reels, foto’s en video’s. Voor betaalde samenwerkingen weet ze al deze online mogelijkheden goed te benutten.

Samenwerken met Holland’s first greenfluencer?

Duurzame influencers zijn upcoming, maar Elize Been is Holland’s first greenfluencer. Met meer dan 7000 volgers op Instagram, weet zij een groen merk meer bekendheid en zichtbaarheid te geven. En dat doet ze graag, want duurzame producten verdienen een plekje in de spotlights. En daar zorgt Elize Been voor!